Edilii pregătesc sărbători sărace

0
0

Primăriile din Gorj nu s-au grăbit să aloce fonduri pentru sărbătorile de iarnă. Edilii își doresc să aibă comunele împodobite și cadouri pentru copiii localnicilor, dar spun că nu au bani. Nici pentru instalațiile stradale, instituțiile nu vor cheltui prea mult, iar în unele localități cei mai mici nu vor beneficia de darurile lui Moș Crăciun.

Primarul din comuna Telești nu se arată dispus să cheltuie niciun leu pentru ghirlande. Edilul spune că va aloca banii pe care ar trebui să-i dea pe instalații, pentru iluminatul public. Vasile Gogălniceanu este convins că adoptă măsura potrivită.

Comuna Telești va străluci de sărbători, dar nu la prețuri exorbitante. Primăria va folosi instalațiile proprii și va scuti astfel administrația locală de o cheltuială în plus. Pentru copiii din comună nu vor lipsi darurile din sacul Moșului.

Și la Rovinari se strânge cureaua. Primăria va scoate din cutie instalațiile de anul trecut. Cadourile, însă, vor lipsi. Edilul spune că anul acesta, nu va putea să aducă bucurie în sufletul copiilor, pentru că suma cheltuită în 2013 pentru daruri le-a fost imputată de către Curtea de Conturi.

Pentru sărbătorile de iarna aceasta, primăriile speră să cheltuie sume cel puțin, la fel de mici, ca cele de anul trecut.