Drum liber spre Europa

autor: tv sud // 31 07 2013 // Vizualizari

Defilul Jiului va fi deschis mâine, timp de o oră, pentru ca fanii pandurilor să ajungă la Cluj. Hapoel a anunțat că vine cu 600 de fani, iar oltenii nu vor să fie mai prejos. Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cîrciumaru face un apel la gorjeni să susțină echipa pe Cluj Arena.

Dacă galeria Durii nu va fi pe Cluj Arena, Pandurii speră, totuși, să aibă o susținere importantă din tribune la primul joc din turul 3 preliminar, cu Hapoel Tel Aviv. Oficialii gorjeni mizează pe 1.000 de suporteri de la Târgu Jiu. Însuși primarul Florin Cîrciumaru a făcut apel la gorjeni să facă deplasarea în Ardeal unde se aude că Hapoel vine cu 600 de susținători.

Cei care vor face deplasarea către Cluj Arena pentru meciul cu Hapoel Tel Aviv trebuie să traverseze Defileul Jiului între orele 11:00 și 12:00. Autorităţile au luat decizia de a deschide temporar sensul de mers Bumbeşti Jiu – Petroşani pentru fanii gorjeni, cu toate că drumul din Defileu se află în lucrări de modernizare de mai multă vreme. Pe toată perioada în care vor trece pe ruta respectivă, autocarele şi autoturismele cu suporteri vor fi însoţite de echipaje ale Poliţiei Rutiere, pentru a evita orice fel de incidente.

Șeful pandurilor, Marin Condescu, crede că Pandurii și Hapoel au șanse egale înaintea jocului tur.

Clujenii nu par foarte interesați de disputa europeană a pandurilor. Doar 500 de bilete s-au vândut în prima zi. Pandurii au închiriat pe Cluj Arena doar o tribună și peluzele.