(DOVEZI) 4 MILIARDE PE (ÎNTR-O) ORĂ – de la EDILITARA la o firmă cu ZERO ANGAJAȚI

- Advertisement -

EDILITARA PUBLIC S.A., societatea municipalității din Tg-Jiu, a închiriat, doar astăzi, 17 Martie, de la primele ore ale dimineții, două utilaje/autoutilitare cu sumele de 153.504,00 RON FARA TVA și 166.744,00 RON FARA TVA de la o societate cu zero angajați și zero cifră de afaceri pe anii anteriori.

VEZI MAI JOS FOTO DOVEZILE !!!

Deci, aproape 4 miliarde de lei vechi, cu tva, într-o singură zi, în intervalul 07:59 – 09:30.

Toate acestea în contextul în care, EDILITARA PUBLIC S.A., doar ieri, a făcut o achiziție similară în valoare de 150.000 ron, fără TVA, de la aceiași firmă.

ALY SCHNELL TRANS SRL din Tg-Jiu figurează în anii anteriori cu ZERO ANGAJAȚI ȘI ZERO CIFRĂ DE AFACERI deși este înființată în anul 2017. Cel puțin asta o arată datele publice de pe site-urile de profil.

Un mare semn de întrebare se poate ridica și referitor la modalitatea achiziționării din SEAP – dat fiind că una din ofertele de achiziție, de astăzi, a fost publicată de EDILITARA la ora 08:31 iar achiziția s-a finalizat la ora 09:32.

La fel și în cazul celei de a doua, tot de astăzi, publicată la 07:59 și finalizată la 09:30.

Astfel de achiziții, pentru închirieri de utilaje și autoutilitare, nu par a fi doar câteva cazuri răzlețe ci mai de grabă o practică a societății.

Este cunoscut faptul că EDILITARA PUBLIC S.A. este angrenată în mai multe lucrări edilitare, atribuite de municipalitatea din Tg-Jiu – însă sumele colosale achitate pentru închirieri ar justifica cumpărarea de utilaje / autoutilitare proprii ori închirierea lor în sistem de leasing operațional.

ALY SCHNELL TRANS SRL din Tg-Jiu pare a fi o societate deținută de afaceristul local Alin Ușurelu, adresa de email declarată fiind comună cu cea a SC OLTENIA TRANSPORT SRL, deținută de aceiași persoană.

Prin simpla consultare a SEAP se poate observa cu ușurință că EDILITARA achiziționează, constant, în perioada anilor 2022 – 2023, servicii similare, pe miliarde de lei vechi, de la doar câteva societăți locale care, conform unor surse, ar fi “firmele de casă” ale unor apropiați din conducerea societății și a municipalității.

Articole recente