Directorul judecat se dă nevinovat

autor: tv sud // 09 01 2013 // 1.411 Vizualizari

„Sunt nevinovat!”Asta le-a spus Marian Motocu, directorul de la fostul Complex Energetic Turceni, magistraţilor târgujieni, la procesul în care este judecat pentru complicitate la abuz în serviciu, alături de fostul director comercial, Dan Gavrilescu. Judecătorii au desemnat astăzi un expert contabil şi au dat un nou termen peste o săptămână.

Marian Motocu a fost trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu, iar Dan Gavrilescu pentru abuz în serviciu, fiind acuzaţi că şi-au îndeplinit în mod defectuos sarcinile de serviciu şi au încheiat în mod ilegal un contract de achiziție de amoniac. Primul nu recunoaşte nici în ruptul capului că ar fi comis această faptă.

Alături de cei doi directori, procurorii i-au mai trimis în judecată pe Paul Preda, angajat al fostului Complex Turceni, și pe Constantin Gîrlea, administratorul unei firme, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice. Toţi sunt acuzaţi de încheierea unui contract pentru achiziționarea de amoniac cu încălcarea prevederilor legale. Tot anchetatorii au stabilit că prejudiciul creat fostul Complex Turceni se ridică la peste 800 milioane lei. Inculpaţii sunt aşteptaţi din nou la Judecătoria Târgu-Jiu, pe 16 ianuarie.