Directoare reţinută pentru luare de mită

autor: tv sud // 31 01 2013 // 3.202 Vizualizari

Ziua şi reţinerea la Parchetul Judeţean Gorj! Directoarea de Resurse Umane din cadrul Spitalul de Urgenţă din Târgu-Jiu, Nadiana Olariu, a fost dusă direct în arest după audieri. Aceasta este acuzată că a luat mită ca să-i aranjeze unei femei postul de infirmieră. O asistentă şi chiar şi infirmiera pe care ar fi ajutat-o au recunoscut că i-au dat şpagă 10.000 de lei înainte de concurs. Printre martorii chemaţi la Parchet s-a numărat şi fostul manager, Vasile Stănculete, care s-a enervat la culme că a fost târât în acest scandal.

Şefa Departamentului de Resurse Umane din cadrul Spitalului de Urgenţă din Târgu-Jiu a fost reţinută astăzi pentru 24 de ore, după ce asistenta şi infirmiera încătuşate aseară au recunoscut că i-au dat bani ca să le dea subiectele înainte de examen.

După o noapte de arest, infirmiera care a obţinut cu bani acest post, dar şi asistenta care a intermediat tranzacţia au rupt tăcerea.

Sinceritatea le-a scăpat pe cele două femei de arest, fiind obligate doar să nu părăsească ţara. Alţi doi martori au dar cu subsemnatul în acest caz.

Printre cei citaţi s-a numărat şi fostul director al spitalului, Vasile Stănculete.

Acesta a venit pentru prima dată astăzi la Parchetul Judeţean Gorj, ce-i drept cu zâmbetul pe buze, susţinând permanent că nu ştie nimic despre concursuri aranjate.

După audieri, acesta a ieşit supărat că a fost târât în scandal. La Parchet a stat câteva minute faţă în faţă cu directoarea acuzată de luare de mită.

Directoarea de la Resurse Umane va afla mâine dacă poate fi cercetată în libertate. Tot mâine sunt anunţate noi audieri în acest caz.