Dan Șova, trimis în judecată

autor: tv sud // 27 01 2016 // 806 Vizualizari

Senatorul Dan Șova a mai primit o veste proastă. Aflat în arest la domiciliu, el a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, în dosarul CET Govora SA. Anchetatorii susțin că omul politic ar fi încasat ilegal suma de 100 de mii de euro, după ce ar fi făcut trafic de influență pentru o casă de avocatură.

Măsura trimiterii în judecată a senatorului Dan Șova, cercetat pentru acuzații de corupție, a fost luată în vederea recuperării prejudiciului din dosarul CET Govora. După cum se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Aticorupție, Dan Șova ar fi pretins și primit sume de bani de la o persoană denunțătoare, în schimbul cărora senatorul se angaja să faciliteze încheierea unor contracte de asistență juridică între CET Govora și o anumită firmă de avocatură. Contractele încheiate astfel erau de tip lunar și aveau o valoare de 10.000 de euro fiecare. Mihai Bălan, directorul general al centralei de energie termică la momentul faptelor din dosar, a fost și el deferit justiției, pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Conform procurorilor, încheierea unor astfel de contracte de consultanță nu avea justificare, deoarece, la CET Govora SA departamentul juridic funcționa cu nu mai puțin de șase juriști. Prejudiciul creat prin acest procedeu contractual între firma de avocați și CET Govora de senatorul Dan Șova și de directorul general al centralei termice, Mihai Bălan, se ridică la peste 1,3 milioane de lei. Potrivit anchetatorilor, cea mai mare parte a banilor încasați de Șova în acest mod au fost folosiți pentru achitarea unui imobil situat în București. CET Govora SA s-a constituit parte civilă în proces. Dosarul, în care bunurile lui Dan Șova și Mihai Bălan sunt sub sechestru, a fost trimis Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asiguratorii dispuse în cauză.