Dan Șova, arestat la domiciliu

autor: tv sud // 04 12 2015 // 938 Vizualizari

Arest la domiciliu – asta a decis astăzi instanța supremă, pentru senatorul Dan Șova, după o noapte petrecută de parlamentar în Arestul Capitalei. Acesta este acuzat că a pretins și că a primit sume de bani pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o anumită firmă de avocatură.

Senatorul Dan Șova a ieșit în această dimineață, după o noapte în Arestul Capitalei, pentru a se prezenta în fața instanței supreme. Procurorii DNA ceruseră arest preventiv pe numele lui, însă judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție a decis plasarea acestuia în arest la domiciliu.

Încheierea contractului a fost ilegală, mai susțin procurorii. Fostul ministru al Transporturilor, Dan Șova, a fost reţinut ieri de procurori, după ce Senatul a avizat cererea DNA privind atât reţinerea, cat şi arestarea sa preventivă. Înaintea votului din plenul Senatului, Șova a declarat că, în cele 3.000 de pagini din dosarul în care este acuzat de trafic de influență, nu există nicio probă reală împotriva lui, ci un simplu denunț.