Dan Șova a fost reținut

autor: tv sud // 03 12 2015 // 900 Vizualizari

Senatorul Dan Șova a fost reținut de procurorii anticorupție, după ce senatorii au votat favorabil cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a lui Șova. A fost pentru a treia oară când politicianul a ajuns la mâna colegilor senatori, în 2015. De data aceasta nu l-au mai iertat. Șova a ieșit din sediul DNA în cătușe.

Senatorul Partidului Social Democrat, Dan Șova, a fost reținut de procurorii DNA pentru 24 de ore. Potrivit procurorilor, în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale, pe care o avea pe lângă directorul general al centralei de energie termică (CET) Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro pe lună.

Fostul ministru al Transporturilor mai este închetat în alte două dosare, unul din ele fiind cel legat de Termocentralele Turceni – Rovinari. În acesta, prejudicul este estimat la 3,5 milioane de lei, iar Șova este acuzat de complicitate la abuz în serviciu.