Cresc salariile medicilor

0
0

Salariile angajaților din sănătate vor crește cu 100 de lei. Sindicaliștii de la SANITAS au renunțat la proteste după ce Guvernul a anunțat că, anul viitor vor majora veniturile medicilor și ale asistenților sociali. Creșterea se va face în două tranșe, de la 1 ianuarie și 1 iunie. Sindicaliștii au obținut, de asemenea, și deblocarea mai multor posturi din sistem.

Pe 5 noiembrie se va emite actul normativ care va legifera promsiunile făcute, în cadrul negocierilor pe care sindicaliștii de la SANITAS le-au avut cu premierul României, Victor Ponta, și cu mai mulți miniștri. Majorarea salarială de 100 de lei și deblocarea mai multor posturi din sistem sunt cele mai importante.

Pe lângă majorarea veniturilor, reprezentanții SANITAS au cerut și întocmirea unui contract colectiv de muncă, la nivel de sector Sanitar.

Prima tranșă a creşterii salariale va fi aplicată de la 1 ianuarie 2015. Săptămâna trecută sindicaliștii din SANITAS au anunțat că dacă Executivul nu mărește salariile din Sănătate și asistență socială, în luna noiembrie, vor organiza proteste în fața Guvernului.