Costum minune, în dotarea pompierilor gorjeni

0
0

Salvatorii de vieţi au fost luaţi la întrebări de copii! Elevii din Târgu-Jiu au trecut astăzi pragul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, care şi-a deschis porţile pentru marcarea celor 80 de ani de Protecţie Civilă în România. În timp ce echipajele de la SMURD au testat starea de sănătate a liceenilor, pompierii şi-au prezentat aparatura din dotare. Senzaţie a făcut un costum de protecţie folosit la incendii, care rezistă la temperaturi de până la 250 de grade Celsius.

Până acum, pompierii au fost văzuţi de liceeni doar în acţiune, la incendii sau la accidente. Astăzi însă, elevii au avut ocazia să se urce la volanul autospecialelor şi să afle detalii despre aparatura din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj. Toţi au fost fascinaţi de „arsenalul” de intervenţie.

Senzaţie a făcut un costum de protecţie anticaloric. Tinerii nu s-au mulţumit doar să-l privească, ci au vrut să-l şi îmbrace. Cu acest costum se poate trece şi prin foc.

În timp ce pompierii au oferit detalii despre aparatură, echipajele de la SMURD au testat starea de sănătate a elevilor.

Alţi târgujieni au vrut să afle cum intervin pompierii la accidentele rutiere.

Ziua Porţilor Deschise de la Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj a marcat 80 de ani de Protecţie Civilă în România.

Pe 28 februarie 1933 a fost aprobat Regulamentul de funcţionare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene, având ca scop să limiteze efectele bombardamentelor aeriene asupra populaţiei şi resurselor teritoriului, fie asigurându-le protecţia directă, fie micşorând eficacitatea atacurilor. Acest moment este considerat data de naştere a protecţiei civile în România. În anul 1972, ziua de 1 Martie a fost stabilită ca Ziua Internaţională a Protecţiei Civile.