Continuă războiul cu Casa de Pensii

0
62

Angajații CEO, care se pot pensiona anticipat pentru condiții grele de muncă, trec printr-un adevărat calvar. Un nou dosar, al unui miner de la Turceni, a fost respins a doua oară de Casa de Pensii după ce instanța i-a dat câștig de cauză. Decizia a venit ca o lovitură pentru bărbat și e hotărât să meargă până în pânzele albe pentru a i se face dreptate.

Minerul, în vârstă de 53 de ani, lucrează ca șef de manevră la ELCFU Turceni, însă în producție, încă de la revoluție. De anul trecut, de când ar fi trebuit să beneficieze de noua lege a pensiilor, bărbatul se luptă cu Casa de Pensii pentru a-i aproba pensionarea anticipată. Cu toate că instanța i-a dat dreptate prima dată, instituția nu a aplicat legea și i-a respins din nou cererea, de această dată fără justificare, spune angajatul CEO.

După palma primită de la Casa de Pensii, angajatul CEO e revoltat și e mai hotărât să lupte pentru dreptatea lui.

Legea nr. 197, de pensionare anticipată cu 13 ani la vârsta standard de pensionare, a tuturor angajaților din energie și minerit, a intrat în vigoare în august, anul trecut, însă nici până acum nu s-a aplicat.