Constructorul DN 66, reclamat la Șova

autor: tv sud // 30 10 2013 // 1.177 Vizualizari

Spaniolii care au câștigat contractul de modernizare al Drumului Național 66, tronsonul Rovinari – Bumbești Jiu, vor fi reclamați la ministrul marilor proiecte, Dan Șova, dar și la directorul CNADNR. Ion Călinoiu se află astăzi la București, acolo unde va prezenta situația exactă din Gorj. Dacă i-ar sta în putere, ar rezilia contractul pe motiv că firma constructoare nu a respectat graficul de lucrări, dar mai ales că spaniolii se dovedesc a fi mai smecheri decât ungurii: nu dețin niciun utilaj, iar toate lucrările sunt făcute de firme subcontractate.

Ion Călinoiu a plecat aseară la București, iar astăzi are programate mai multe întâlniri cu Dan Șova, ministrul Marilor Proiecte, dar și cu directorul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale. Supărarea șefului Consiliului Județean este aceea că spanolii au subcontractat constructori români care să execute lucrările, deoarece ei nu dețin nici măcar utilaje.

Dacă ar fi după el, Călinoiu ar rezilia contractul și cu spaniolii, deoarece s-au dovedit neserioși.

Firma care trebuie să asigure reabilitarea tronsonului de drum Rovinari-Bumbeşti Jiu este Comsa Sau, o companie aflată în asociație cu firma română Corporate Management Solutions. Durata de implementare a contractului este de 18 luni, cu o garanţie a drumului de 24 de luni. Constructorul şi-a asumat obligaţia de a repara o porţiune de 44 de kilometri pentru un contract ce are o valoare de peste 197 milioane de lei fără TVA. Finanţarea pentru această lucrare este asigurată de Banca Europeană de Investiţii şi Guvernul României.