Confiscări în Penitenciar

0
0

Chiar dacă se află după gratii, nu se potolesc. Este vorba despre unii dintre deținuții din Penitenciarul Târgu-Jiu, care dețin diferite obiecte interzise. Astfel, de la începutul anului și până în prezent, gardienii au descoperit, în urma perchezițiilor efectuate, telefoane mobile, cartele SIM, încărcătoare, alcool, dar și bani. Cei vinovați sunt pedepsiți de comisia de disciplină care judecă astfel de cazuri.

Deținuții aflați în Penitenciarul Târgu-Jiu continuă să primească, prin diferite metode, telefoane mobile sau alte obiecte interzise de la membrii familiei, cunoscuți sau prin intermediul pachetelor. Însă, periodic, în camerele de detenție au loc percheziții inopinate, precum și controale corporale în urma cărora sunt depistate diferite obiecte interzise. Așa se face că de la începutul acestui an și până în prezent au fost descoperite 123 de telefoane mobile, cartele SIM, încărcătoare sau băuturi alcoolice. De asemenea, au fost găsite sume de bani pe care persoanele private de libertate nu le-au putut justifica.

Faptele lor nu rămân nepedepsite. Deținuții asupra cărora sunt depistate astfel de obiecte interzise sunt cercetați de către o comisie de disciplină a unității de detenție, care aplică sancțiunile corespunzătoare.

În funcție de gravitatea faptelor, deținuții vinovați pot ajunge să fie izolați de restul persoanelor private de libertate.