CJCPCT, 52 de ani de la infiintare

0
0

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj aniversează săptămâna aceasta 52 de ani de la înfiinţare. Astazi la sediul instituţieia a avut loc vernisarea mai multor expoziții.

La sediul CJCPCTG a acut loc o expoziţie de grafică semnată Ioana-Teodora Duță, oexpoziție de sculptură semnată Traian Duță, o expoziție de icoane a colegilor de la C.J.C.P.T Vîlcea, expoziției de mozaic semnată de Ivan Kanchev din Bulgaria și o expoziție “Debut de mărțișor” semnată de Francesca-Maria Laigner, o elevă din comuna Bâlteni.
Rolul CJCPCT Gorj ca instituție de cultură este acela de conservare, cercetare, protejare, transmitere, promovare și punere în valoare a culturii tradiționale și a patrimoniului cultural imaterial, precum și valorizarea creației artistice contemporane a județului.

Centrul organizează unele din cele mai importante evenimente culturale de peste an în județul nostru. Astazi la Sala “Florin Isuf” va avea loc și gala premiilor CJCPCT Gorj, dar și lansarea albumului de prezentare a instituției noastre.