Circa 500 de pacienți, la UPU, în zilele de Crăciun! Gorjenii au exagerat cu mâncarea și băutura de sărbători

- Advertisement -

Au mâncat și băut până au ajuns la spital. Circa 500 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au înfulecat prea mult din sarmale și cârnați ori au întrecut măsura cu paharele de vin. Pentru a evita vizitele la spital, medicii ne sfătuiesc să gustăm cu măsură din fiecare preparat, să facem pauze şi să bem multă apă.

,,În ajunul Crăciunului, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu s-au prezentat 127 de pacienți, pe 25.12.2023 au avut nevoie de îngrijiri medicale 107 pacienți, iar pe 26 decembrie, la UPU s-au prezentat 156 pacienți (un total de 390 pacienți în perioada 24-26 decmebrie 2023). Parte dintre aceștia au avut nevoie și de internare.
Vorbim aici despre multi pacienti cu boli cronice asociate, care au ajuns in urgență cu decompensari ale acestor boli, cauzate de excesul de alimente consumate, nerespectarea regimului dietetic si tratamentului recomandat de medic. De asemenea, la UPU Târgu-Jiu au ajuns si victime ale agresiunilor fizice, ale accidentelor rutiere sau ale accidentelor casnice, dar și pacienți cu afectiuni respiratorii, colici abdominale, colici renale, probleme neurologice, cardiace, etilism cronic etc.”, au transmis reprezentantii SJU Târgu Jiu.

Articole recente