Cinema la Bîlteni

autor: tv sud // 25 04 2014 // 1.261 Vizualizari

Veste bună pentru localnicii din comuna Bîlteni. Primarul localității, Gheorghe Păsărin, are în plan să înființeze un cinematograf în localitate. Primii pași deja au fost făcuți. Clădirea există, numai că trebuie doar reabilitată și modernizată. Localnicii sunt sceptici atunci când vine vorba de înființarea unui cinematograf, pe motiv că tinerii au alte locuri de distracție.

Vechea clădire în care a funcționat, în urmă cu mulți ani, un cinematograf va avea, în curând, aceeași destinație. Acest lucru va fi posibil, după ce proiectul inițiat de reprezentanții Primăriei Bîlteni va obține finanțarea necesară. Primarul Gheorghe Păsărin are în plan să repună în funcțiune cinematograful și a trecut deja la reabilitarea clădirii. Mai mult, proiectul inițiat a fost deja selectat și va primi finanțare prin programul guvernamental.

Proiectul nu vizează doar înființarea cinematografului, ci și o sală de spectacole în care talentele comunei să poată susține spectacole.

Investiția totală pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea acestei clădiri în care va funcționa cinematograful și sala de spectacole se ridică la aproximativ 900.000 de lei. Localnicii sunt convinși că investiția este făcută degeaba, pentru că tineretul nu mai merge la cinema să vizioneze filme.

Fostul cinematograf a funcționat în comuna Bîlteni timp de cel puțin 20 de ani.