Cine bagă gaz ?

autor: tv sud // 31 10 2013 // 2.617 Vizualizari

Energia Rovinari și Gaz Metan Mediaș se întâlnesc, mâine, pentru a treia oară în acest sezon. Precedentele două dispute au avut loc în Cupa României și fiecare și-a câștigat meciul de acasă. Energia are un bilanț pozitiv în campionat, 3 victorii și 2 înfrângeri în timp ce Gazul este pe minus.

Trupa lui Nini a început sezonul cu 3 victorii și 2 eșecuri. Energia a ajuns pe loc de play-off după victoria de acasă cu Craiova, dar urmează o serie infernală cu Mediaș, Pitești, Timișoara și Asesoft. Doar înfrângerea de acasă cu CSU Sibiu a susprins neplăcut.

Energia deschide seria de foc la Mediaș. Gazul și Energia se cunosc foarte bine din debutul sezonului când s-au întâlnit în prima fază a Cupei. Gorjenii au ieșit atunci câștigători, deși victoriile au fost împărțite. Gazul a câștigat acasă, 85-84, însă Energia a câștigat mai clar la Târgu Jiu, 102-89.

Există, deci premise că oltenii pot face un meci mare. Diferența se va face în apărare.

Echipa din Mediaș, medaliată cu bronz ediția trecută a campionatului, are un bilanț pozitiv cu gorjenii, 12-4. Formația pregătită de Marcel Țenter a pierdut un singur joc acasă în actuala stagiune, 74-79 cu Steaua.
Energia are 2 victorii în deplasare din 3 întâlniri, dar cu echipe mai slab cotate, Chiajna și Timba. Gaz Metan Mediaș – Energia e programat mâine, de la ora 19:45, în Sala Sporturilor din Mediaș.