Cine a câştigat şefia Corpului Naţional al Poliţiştilor Gorj

autor: tv sud // 13 12 2013 // 1.291 Vizualizari

Corpul Naţional al Poliţiştilor Gorj are de astăzi un nou preşedinte. Alin Lăzăroiu este cel care i-a luat locul impompatibilului Daniel Crăciun. Fostul adjunct al Poliţiei municipiului Târgu-Jiu, care este acum pensionar, nu a vrut nici măcar să se prezinte la alegeri, pentru că i-a fost respinsă candidatura favoritului său Ion Frăţilescu, cercetat de DNA pentru luare de mită. În total, trei oameni ai legii au intrat în cursa pentru şefia acestei organizaţii.

270 de poliţişti s-au prezentat astăzi la alegerile care au avut loc în sala de şedinţe a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, pentru a desemna preşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor Gorj. Alin Lăzăroiu a primit 165 de voturi, în timp ce contracandidaţii săi Priescu Florin şi Papuc Gabriel au primit câteva zeci de voturi. De la alegeri a lipsit chiar fostul preşedinte care a ocupat această funcţie, deşi s-a aflat în incompatibilitate, întrucât a ieşit la pensie.

Supărarea lui Daniel Crăciun este că a nu a mai candidat Ion Frăţilescu.

Daniel Crăciun nu vede nimic rău în faptul că Ion Frăţilescu este implicat într-o cauză disjunsă din dosarul “Mafiei Permiselor”. Nici adjunctul şefului IPJ Gorj nu a venit la alegeri, probabil de supărare că nu a fost lăsat să candideze.

În luna octombrie a acestui an a fost descoperit faptul că la Gorj nu este respectată hotărârea din data de 30 iulie 2013, luată de reprezentanţii Corpului Naţional al Poliţiştilor. Potrivit acestui document, „suspendarea ori încetarea raporturilor de serviciu cu Ministerul Afacerilor Interne reprezintă o incompatibilitate cu funcţiile din cadrul consiliilor teritoriale”, iar Daniel Crăciun a ieşit la pensie.  Din august până în prezent, acesta a primit, fără drept, o indemnizaţie de 600 de lei de la Consiliul Judeţean Gorj.