Cercetat pentru ucidere din culpă

0
0

Polițistul hunedorean care a ucis, miercuri seara, un om este cercetat, în stare de libertate, de procurori pentru ucidere din culpă. Procurorii hunedoreni spun că polițistul a declarat că avea autorizație de vânătoare. În acest context braconajul nu mai face obiect de cercetare penală. Doru Cîmpean, polițistul angajat la Poliția Petrila, este și vânător. Procurorii vor trebui să stabilească dacă locația în care a avut loc evenimentul, dar și actele de care vorbește polițistul sunt conforme cu legislația în vigoare.

Polițistul-vânător spune că avea autorizație de vânătoare

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, procurorul Darius Roman, polițistul de la Petrila este cercetat pentru ucidere din culpă. Cea de-a doua infracțiune luată în calcul la începutul urmăririi penale, braconajul, ar fi fost exclusă din dosar pentru că polițistul a declarat că are autorizație de vânătoare.

Regimul autorizațiilor este însă unul strict, cu clauze clare, și care va elucida respectarea legii.

În primul rând, polițistul a fost singur la vânătoare, ceea ce contravine regulilor impuse de orice autorizație de vânătoare. Presupunând că paznicul de vânătoare de pe autorizație e băiat bun și rezolvă problema completării corespunzătoare a documentelor rămâne o întrebare la care trebuie să răspundă anchetatorii.

Cum se numește acțiunea de vânare a unui mistreț într-un alt fond de vânătoare decât cel care se află înscris în autorizația de vânătoare. De ce polițistul a căutat mistrețul în fondul de vânătoare 69 Parâng când această grupă de vânătoare din care face parte și polițistul nu avea autorizație pe acea ”tarla”.

Paznicul de vânătoare aflat pe autorizație de vânătoare la care face referire polițistul a fost miercuri seara la audieri la poliție. Toți ceilalți vânători înscriși pe documente vor da declarații, scrie gazeta de dimineata.