CE Oltenia are viitor

autor: Marinel // 21 07 2021 // 57 Vizualizari

Complexul Energetic Oltenia are viitor! O spune deputatul liberal Gheorghe Pecingină, care dă asigurări că Guvernul liberal va sprijini în continuare CE Oltenia. Managerul colosului energetic mai are însă o îngrijorare. Daniel Burlan, declara, după aprobarea legii privind reducerea vârstei de pensionare, că există riscul ca CEO să redimensioneze activitatea din cauza specialiștilor care vor părăsi compania și vor pleca la pensie mai devreme. Liberalii nici nu vor să audă de lamentări. Gheorghe Pecingină îi transmite lui Burlan să tacă și acum dacă a tăcut cât timp legea s-a aflat în dezbatere și să rezolve situația fără să se mai plângă.

Daniel Burlan, managerul CEO, a declarat, pe data de 17 iunie, după votul din Camera Deputaților, că adoptarea proiectului de lege privind reducerea vârstei de pensionare nu este un lucru benefic pentru CEO. Și asta pentru că, susținea Burlan, se vor pensiona mai devreme peste 3.600 de mineri și energeticieni, iar CEO riscă să își redimensioneze activitatea din cauza specialiștilor care vor părăsi compania și vor ieși la pensie.
Gheorghe Pecingină susține că declarația lui Burlan a fost făcută mult prea târziu și dacă a tăcut cât legea a fost în dezbatere, să tacă și acum și să se descurce să remedieze situația.
Deputatul a mai declarat că va urma un val de procese, acum, după publicarea în Monitorul Oficial a legii de reducere a vârstei de pensionare și asta pentru că angajații Complexului Energetic Oltenia, care s-au pensionat anul trecut, vor cere în instanță să le fie recunoscute și lor condițiile speciale de muncă, pentru a putea primi pensii mai mari.
Legea privind reducerea vârstei de pensionare a fost publicată în Monitorul Oficial. De această lege ar urma să beneficieze pentru 3.600 de mineri și energeticieni care vor putea ieși la pensie cu 13 ani mai devreme.