Ce nu a spus Condescu la Poliţie

autor: tv sud // 31 01 2014 // 2.522 Vizualizari

După două amânări, Marin Condescu s-a prezentat astăzi la Poliţie cu avocatul său, pentru a afla rezultatul expertizei informatice. Surse din rândul anchetatorilor susţin că toate contractele încheiate de Pandurii cu firma Edenred sunt falsificate. Aceleaşi surse au precizat că imprimanta de la club demontează probele aduse de apărătorii lui Condescu. Fostul preşedinte al Clubului Pandurii Târgu-Jiu, care este urmărit penal pentru cinci infracţiuni, are o altă variantă.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, expertiza informatică efectuată în dosarul lui Marin Condescu, care i-a fost adusă astăzi la cunoştinţă, ar fi arătat că toate contractele încheiate de Pandurii cu firma Edenred sunt falsificate. Aceleaşi surse susţin că falsul s-a făcut la sediul Clubului Pandurii Târgu-Jiu, ilegalitatea ieşind la iveală din imprimanta pe care ar fi fost listate contractele falsificate. Se pare că acestea au fost realizate pe un alt calculator, însă i-a trădat imprimanta de la club. Marin Condescu a refuzat să comenteze acest lucru.

Reprezentanţii firmei Edenred nu recunosc semnătura din acte. Aceştia au susţinut, în repetate rânduri, că ştampila de pe contractele de cesiune nu este una autentică şi ar fi fost realizată cu ajutorul mijloacelor informatice. Tocmai de aceea, anchetatorii au trecut la percheziţii pentru a afla adevărul.  Una dintre acuzaţiile procurorilor este că, în data de 29 septembrie 2011, Marin Condescu, în calitate de preşedinte al Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, ar fi folosit un alt înscris fals intitulat contract de cesiune, „în baza căruia a obţinut de la S.N.L.O efectuarea unei plăţi nelegale în sumă de peste 1.600.000 de lei noi, reprezentând tranşa a II-a a plăţii eşalonate a tichetelor cadou aferente Zilei Minerului, înscrisul fiind înaintat la SNLO de către Temelescu Viorel, în baza acestuia efectuându-se plăţile. Fostul vicepreşedinte al Clubului Pandurii Târgu-Jiu, cercetat pentru complicitate la înşelăciune şi uz de fals, nu s-a prezentat nici astăzi la Poliţie, întrucât este plecat cu echipa în Antalya. Marin Condescu este cercetat pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, spălare a banilor şi delapidare, fiind suspectat că ar fi prejudiciat interesele patrimoniale ale Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu-Jiu.