Ce cumpără oamenii de frica pestei porcine

0
55

Sărbătorile de iarnă din acest an stau sub semnul pestei porcine. Din această cauză, oamenii care au porci se grăbesc să-i sacrifice pe toți, chiar și cu o lună înainte de Ignat. În ciuda consumului de energie electrică, sunt căutate aparatele frigorifice mari, dar si economice, pentru a avea unde să depoziteze cantitatea mare de carne.

Mulți oameni taie toți porcii pe care îi au în gospodării, mai devreme în acest an, din cauza pestei porcine. Ca să reducă costurile mari la energie, cei care ajung în magazine întreabă de aparate cu un consum mai mic. Sunt căutate însă combinele sau lăzile frigorice mari pentru a încăpea toată cantitatea de carne.

Unii și-ar dori să schimbe vechile aparate de congelare cu altele noi și economice, dar, cum banii nu ajung, nici nu se gândesc la o asemenea cheltuială. Ca măsură pentru a face economie la curent, cei mai mulți cumpără strictul necesar pentru a nu ține în priză mai multe aparate frigorifice care să-i ardă la buzunar.

Prețurile în magazine pentru lăzi și combine frigorifice pornesc de la 800 de lei, de 200 de litri, și ajung până la 1600 de lei, cele de 400 litri, în funcție de consumul energetic, spațiul de depozitare și calitatea produselor.