Casa de Cultura predata catre CNI

0
0

Consilierii locali au adoptat ieri o hoărâre de consiliu în urma căreia Casa de Cultură a Sindicatelor urmează să fie predată Companiei Naţionale de Investiţii în vederea reabilitării. Intrată recent în patrimoniul municipalităţii, Casa de Cultură se află într-o stare deporabilă după ce timp de zeci de ani nimeni nu s-a mai ocupat de conservare a imobilului. Pentru reabilitare ar fi nevoie de circa 4 milioane de euro.

La sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, primăria Tg-Jiu a cumpărat casa de cultură în urma unei licitaţii. 3,8 milioane de lei a fost preţul final însă primăria a achitat doar două milioane, restul de bani reprezentând creanţe de recuperat de către primărie cu titlul de taxe şi impozite. Ieri, consilierii municipali au votat un proiect de hotărâre ce prevede predarea edificiului către Compania Naţională de Investiţii.

Potrivit viceprimarului Adrian Tudor, drumul reabilitării va fi unul destul de lung şi destul de costisitor. Utilitatea edificiului ar putea fi stabilită în urma unor consultări. Clădirea se află acum într-o stare deplorabilă. Apa s-a infiltrat prin planşeu iar tavanul a picat în anumite zone.

Casa de Cultură se întinde pe o suprafaţă de peste 2000 de metri pătraţi, deţine o sală de spectacole, săli de repetiţii şi multe alte încăperi de diferite dimensiuni. Pentru reabilitare se estimează că ar fi nevoie de circa 4 milioane de euro.