Cardul de sanatate redevine obligatoriu

0
0

Cardul de sănătate redevine obligatoriu de la 1 octombrie, cu excepția consultațiilor la distanță care vor fi menținute până la sfârșitul anului, medicul fiind cel care decide dacă este necesară sau nu o consultație la cabinet. Anunțul a fost făcut de Casa Națională de Asigurări De Sănătate. În cazul consultațiilor acordate la cabinet, este obligatorie validarea cu cardul de sănătate a primirii serviciilor.

Din 1 octombrie, cardul de sănătate redevine obligatoriu, cu excepția consultațiilor la distanță. Medicul va fi cel care va decide dacă este nevoie sau nu de consultație la distanță.
De asemenea, s-a prelungit până la data de 31 decembrie 2020 termenul de valabilitate pentru mai multe acte de sănătate.
Printre măsurile al căror termen de valabilitate s-a prelungit se numără și posibilitatea ca medicii de familie să poată prescrie în continuare pentru pacienții cronici inclusiv medicamentele restricționate din lista de medicamente compensate și gratuite care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate.