Caravana Filmelor, pentru două zile la Târgu Jiu

0
0

Caravana TIFF, ajunsă anul acesta la cea de-a 9-a ediție, vine în Târgu Jiu, pe 31 iulie și 1 august, cu două filme de excepție, apreciate de publicul de pretutindeni.

În prima seară a Caravanei TIFF la Târgu Jiu, pe 31 iulie, aflăm că Banii sunt bani/ Money’s Money. Thriller-ul regizat de Géla Babluani, premiat în 2006 la Sundance pentru 13 Tzameti, urmărește aventura unui jaf care schimbă viețile a trei tineri infractori.  Lait-motivul folosit de regizor este și în acest film lăcomia, el „reușind să creeze o lume sumbră, în care fiecare acțiune are consecințe nedorite, foarte des cu efecte mortale. Atmosfera este însă detensionată de momentele pline de umor negru.”. (The Hollywood Reporter)

Miercuri, 1 august, în Târgu Jiu se va proiecta Ghinionistul (r. Iura Luncașu), o comedie autentic românească, o cursă plină de imprevizibil pentru un tânăr chitarist  care nu-şi doreşte decât să ajungă la audiţiile de care viitorul său depinde, dar este impiedicat de tot felul de obstacole. Filmul aduce împreună actori cu greutate, nume consacrate ale industriei muzicale şi figuri marcante ale showbizului autohton. Cu Vlad Logigan, Sânziana Tarţa, Gheorghe Visu şi Radu Gabriel în rolurile principale, Ghinionistul a rezervat partituri savuroase şi pentru Dorian Popa, Levent Sali, Diana Dumitrescu, Ruby, Augustin Viziru, Virgil Ianţu şi Codin Maticiuc.IMG-20180731-WA0000