Canicula îi doboară pe bolnavi

0
0

Bolnavii internați în secțiile Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu fac cu greu față căldurii! Temperaturile ridicate înregistrate afară se resimt și în secțiile unității spitalicești. Situația este mai gravă în Secția Neurologie acolo unde bolnavii stau câte doi în pat.

Bolnavii spun că pe lângă suferința pe care o trăiesc pe patul de spital, sunt nevoiți să suporte și căldura infernală din saloane. Pentru că nu au aparate de aer condițional în încăperile unde sunt internați, pacienții au apelat singuri la metodele pe care le au la îndemână pentru a putea rezista. În lipsa aerului condiționat, bolnavii fie lasă ușile deschise, fie și-au adus ventilatoare de acasă.

Conducerea unității medicale susține că până acum au fost făcute modernizări însă nu în toate secțiile. Din păcate există locații unde nu pot fi asigurate condițiile de care au nevoie bolnavii.

Până acum au fost reabilitate patru din secțiile spitalului. În următoarele două săptămâni însă există promisiuni că vor intra în reparații secțiile Obstretică Ginecologie și Neurologie.