Cămătarul lăutar, condamnat la închisoare

autor: tv sud // 30 12 2013 // Vizualizari

Cântăreţul judecat pentru şantaj şi cămătărie a aflat astăzi pedeapsa. Instanţa de la Târgu-Jiu a decis ca Mircea Romanescu să stea patru ani după gratii, însă sentinţa poate fi atacată cu recurs în următoarele zece zile. Muzicantul din Târgu-Jiu a fost  reţinut anul trecut, după ce a fost prins în timp ce primea de la o femeie 10.000 de euro, sumă care ar fi reprezentat dobânda pentru un împrumut mai vechi.

Victima le-a mărturisit oamenilor legii că a fost ameninţată frecvent cu bătaia. Femeia a fost de acord să facă un contract prin notariat şi să gajeze cu un teren şi o casă la Băleşti. În maşina instrumentistului care cântă la orgă au fost găsite mai multe arme albe, fiind vorba despre o bâtă de baseball si două topoare. În momentul în care a fost reţinut, acesta a avut un singur lucru de spus.

Astăzi însă magistraţii de la Judecătoria Târgu-jiu au fost de altă părere.

Sentinţa poate fi atacată cu recurs, iar, până la următorul verdict, acesta va rămâne în libertate. Mircea Romanescu a fost trimis în judecată în acest dosar împreună cu un alt bărbat, condamnat la închisoare cu suspendare.