Câini polițiști, la pensie

autor: tv sud // 11 02 2016 // 863 Vizualizari

Spaima hoților din Turceni va ieși la pensie! Nu este vorba despre un om al legii, ci despre Fen, un câine polițist, care, de mai bine de 10 ani, dă de urma infractorilor din localitate. Din fericire, patrupedul va ajunge în casa celui care l-a avut în grijă, pentru că nimeni nu s-a înscris la licitație. Anul trecut, în total, patru câini din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Gorj au ieșit la pensie.

Trei câini polițiști, din cadrul IPJ Gorj, se retrag la pensie în acest an. Printre ei se află și Fen, un ciobănesc german care, timp de 10 ani, a fost folosit în misiunile de pe raza orașului Turceni.

Anul trecut, patrupedele care au ieșit din evidențe din cauza vârstei, au fost cedate cu titlu gratuit conductorilor, întrucât nimeni nu s-a înscris la licitația publică.

Câinii Poliției pot fi specialziați în patrulare şi intervenţie, în descoperirea cadavrelor , dar și la detectarea stupefiantelor. Sute de ore de antrenamente le sunt necesare însă pentru a fi pregătiți să fie trimiși în misiuni, alături de oamenii legii.