Big Brother la spital, după crimă

0
0

Moment decisiv pentru tânăra care şi-a aruncat bebeluşul în curtea spitalului! Femeia este supusă acum unei expertize psihiatrice. Dacă se va stabili că a avut discernământ în momentul în care a comis oribila faptă, procurorul de caz va dispune imediat reţinerea sa pentru 24 de ore, sub acuzaţia de omor calificat. Infracţiunea i-ar putea aduce 25 de ani de închisoare. În caz contrar se va trece la scoaterea de sub urmărire penală. Între timp, autorităţile locale au anunţat astăzi că vor instala camere de supraveghere în tot spitalul de la Târgu-Cărbuneşti.

Reprezentanţii Primăriei Târgu-Cărbuneşti vor ca spitalul să fie monitorizat în permanenţă, nu doar din exterior, unde sunt angajaţii de la Pază, ci şi în interior, cu ajutorul camerelor de supraveghere. Şi asta pentru ca gestul femeii care şi-a aruncat copilul pe geam să nu se repete.

Camerele vor fi montate, în primul rând, pe holuri.

Acum, pentru a pune în aplicare acest plan, reprezentanţii Spitalului de la Târgu-Cărbuneşti au nevoie de finanţare.

Decizia a fost luată după ce, în luna aprilie, o femeie şi-a aruncat bebeluşul în curtea spitalului. Aceasta îl însoţea pe nepotul său care a fost operat de apendicită. Anchetatorii au şi depistat-o pe nemiloasa mamă. Are 31 de ani şi este din Bărbăteşti, însă, deşi profilul ADN corespunde cu al bebeluşului, nu recunoaşte fapta. Tânăra a fost internată la Psihiatrie, unde va fi supusă unei expertize psihiatrice. Dacă a avut discernământ va ajunge după gratii. În caz contrar va fi scoasă de sub urmărire penală şi va fi internată într-un spital de specialitate. Aceasta este acuzată de omor calificat. Tatăl bebeluşului nu a fost găsit deocamdată, pentru că au fost identificate mai multe persoane cu care ar fi întreţinut relaţii sexuale.