Bârză, antrenor secund la Energia

autor: tv sud // 30 06 2015 // 2.735 Vizualizari

Energia Târgu-Jiu și-a definitivat stafful tehnic! Fostul portar al echipei naționale, Sorin Bârză, este noul antrenor secund al echipei de handbal. Acesta se va ocupa și de pregătirea portarilor. Stafful tehnic a fost întregit de preparatorul fizic Florin Vasilcan, care şi-a manifestat disponibilitatea de a lucra cu echipa gorjeană și a semnat cu formația antrenată de Liviu Andrieș.

Antrenorul principal al echipei de handbal Energia Târgu-Jiu, Liviu Andrieș, şi-a prelungit contractul cu echipa gorjeană. Acesta va fi ajutat pe banca tehnică de fostul portar Sorin Bârză. Născut pe 18 ianuarie 1976 la Sibiu, acesta a activat ca jucător pentru echipele Dinamo București, HC Odorheiu Secuiesc, Știința Bacău. A jucat și în Franța și a fost o prezență constantă și la echipa națională de seniori a României. Bârză a semnat cu Energia un contract valabil pentru sezonul competiţional 2015-2016 al Ligii Naționale cu posibilitatea de prelungire a înțelegerii.

Energia se află acum în perioada de vacanţă, urmând ca pe 4 iulie să aibă loc reunirea oficială a lotului. Doi dintre jucători vor absenta motivat. Este vorba de extrema Ionuț Nistor și portarul Alex Bucătaru, care vor participa cu echipa națională a României de tineret la Campionatul Mondial din Brazilia. Handbaliștii vor demara pregătirea de luni 6 iulie, la Târgu-Jiu, când elevii lui Liviu Andrieș vor începe perioada de acumulare fizică sub comanda preparatorului și kinetoterapeutului Florin Vasilcan. În perioada 24-26 iulie, elevii lui Andrieș vor disputa primele meciuri de pregătire. Sala Sporturilor din Târgu-Jiu va găzdui un turneu cu participarea a trei echipe. Pe lângă Energia vor mai participa HC “Adrian Petrea” Reșița și Steaua București.