Barbu se abține să ajute CEO

autor: tv sud // 27 09 2016 // 1.370 Vizualizari

Senatorul PNL, Tudor Barbu, se abține de la vot atunci când vine vorba de sprijinirea în Parlament a legilor care ar avantaja Complexului Energetic Oltenia. Știind ce efect ar produce un vot negativ pentru modificările la Legea Energiei, Barbu a ales să se abțină ieri, în plenul Senatului, însă, juridic, efectul este similar cu votul împotriva.

Senatorii PSD, ALDE și UDMR au votat încă o dată pentru modificările la Legea Energiei, ieri în Parlament. În schimb reprezentanții PNL au fost de acord cu poziția președintelui, Klaus Iohannis, care a retrimis legea spre reexaminare.

Prezent la emisiunea Gorj Obiectiv, liberalul Gigi Pecingină a declarat că nu se știe cum au votat colegii săi din Senat și, implicit Tudor Barbu, senatorul de Gorj. Acesta a omis însă faptul că votul este făcut public pe pagina de internet a Senatului, iar conform acesteia Barbu s-a abținut. Mai mult, Pecingină se îndoiește de efectele pozitive aduse de modificările Legii Energiei asupra Complexului Energetic Oltenia.

Liderul de sindicat Gabriel Bălăceanu s-a declara însă mulțumit că proiectul a trecut de Senat, urmând să fie supus votului deputaților.

Proiectul privind modificările la Legea Energiei se află pentru a doua oară în Parlament, după ce, în urmă cu aproximativ trei luni, acesta a fost retrimis de președintele României, Klaus Iohannis, legislativului pentru reexaminare. Şi Guvernul Cioloș s-a pronunțat împotriva modificărilor.