Azi se lansează în școli chestionarul pentru vaccinarea elevilor

autor: Marinel // 24 09 2021 // 102 Vizualizari

Ministerul Educației pune la dispoziția părinților, începând de vineri, chestionarul pentru vaccinarea elevilor minori din instituțiile de învățământ din România.

Prin intermediul chestionarului, părinții îți pot exprima intenția cu privire la vaccinarea copiilor, însă documentul nu este obligatoriu.

„Acesta nu este obligatoriu, nu constituie obligație de vaccinare și va fi pus la dispoziția părinților în vederea completării”, a transmis Ministerul Educației.

Persoana desemnată pentru protecția sanitară la nivelul unității de învățământ, în
conformitate cu dispozițiile ordinului comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației,
va transmite Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP) chestionarele completate de către
părinți/tutori legali.

În cazul exprimării intenției de vaccinare, vaccinarea elevilor minori se va efectua numai
cu acordul informat, exprimat în scris, în prezența părintelui/tutorelui legal al copilului, precizează Ministerul Educaţiei.

„Scopul completării chestionarului este sprijinirea celor care doresc să se vaccineze și beneficiază de acordul informat, exprimat în scris, al părinților sau reprezentanților legali, prin organizarea de echipe mobile de vaccinare în școli de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și Direcțiile de Sănătate Publică”, a mai transmis Ministerul Educaţiei.

Chestionarele nu necesită asumare prin semnătură și pot fi transmise și în format electronic.