Avem nevoie de mii de miliarde

autor: tv sud // 28 02 2013 // Vizualizari

2555 de miliarde de lei vechi! De atâția bani au nevoie primăriile din Gorj pentru a putea continua lucrările începute cu fonduri guvernamentale pentru apă, canalizare și drumuri. Suma este foarte mare, iar șansa ca aceste lucrări să mai fie finalizate scade de la o zi la alta.

Consiliul Județean Gorj a transmis guvernului care este suma minimă cu ajutorul căreia ar putea continua lucrările de investiții pentru alimentări cu apă, canalizare sau drumuri. Până la această oră nu se știe încă în ce măsură aceste lucrări pot fi finalizate.

Sunt zeci de comune din Gorj care sunt în pragul colapsului financiar, unii primari având proasta inspirație de a plăti din bugetul local sumele pe care ar fi trebuit să le primească de la Guvern.

Parlamentarul PSD, Vasile Popeangă, membru în comisia de buget finanțe a Camerei Deputaților, admite că există posibilitatea ca lucrările să fie abandonate.

Consecințele închiderii acestor lucrări sunt grave, pentru că banii deja plătiți se vor pierde, materialele se vor degrada sau vor fi furate, firmele care au efectuat lucrările riscă să intre în faliment, iar comunitățile locale nu vor avea parte de apă, canalizare sau drumuri mai bune.