Au depus expertiza la ITM Gorj

autor: tv sud // 31 10 2013 // 2.462 Vizualizari

Ancheta desfășurată în cazul accidentului de muncă de la cariera Roșiuța se apropie de final. Astăzi, specialiștii au finalizat expertiza dubei implicate în evenimentul soldat cu un mort și12 răniți și au depus rezultatul pe masa inspectorilor de muncă. În paralel, polițiștii desfășoară cercetări pentru a stabili dacă toate mașinile contractate au sau nu inspecția tehnică la zi.

Astăzi, expertiza efectuată la duba implicată în evenimentul rutier care a avut loc în incinta carierei miniere a ajuns pe masa inspectorilor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Reprezentantul firmei care efectua transportul minerilor către locurile de muncă a declarat telefonic astăzi că nu avea cunoștință despre faptul că mașina respectivă ar fi avut vreo defecțiune tehnică.

Conducerea Complexului Oltenia a dispus efectuarea unei expertize tehnice a dubei pentru a stabili cu exactitate dacă mașina avea sau nu problemele tehnice despre care a făcut vorbire fratele șoferului decedat în teribilul accident.

În paralel, polițiștii au dispus verificări la toate autovehiculele care transportă minerii la locul de muncă. Oamenii legii vor să afle dacă mașinile respective au sau nu inspecția tehnică periodică efectuată la zi.

Accidentul a avut loc în urmă cu câteva săptămâni în Cariera Roșiuța. O dubă plină cu mineri s-a răsturnat într-un șanț. Șoferul a încercat să redreseze mașina, dar a fost imposibil s-o oprească, moment în care duba s-a răsturnat într-un șanț adânc. În urma evenimentul, șoferul a murit pe loc strivit de greutatea mașinii, iar 12 mineri au ajuns la spital cu răni pe corp.