APIA Gorj începe 2015 în forță

autor: tv sud // 07 01 2015 // 2.090 Vizualizari

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Gorj a dat astăzi startul primei serii de controale, din 2015. În atenția angajaților APIA se află atât proprietarii de animale din zona defavorizată, cât și cei care au deținut cotă de lapte și au pierdut-o. Dacă rezultatele verificărilor vor scoate la iveală nereguli, beneficiarii vor pierde subvențiile.

Astăzi, reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Gorj au început controalele la 42 de exploatații, cu aproape două sute de capete de vaci cu lapte, din zona defavorizată. Prin filtrul APIA vor trece și proprietarii de terenuri, pentru a se stabili dacă aceștia au respectat condițiile agricole și de mediu. Nici cei care au deținut cotă de lapte nu vor scăpa de verificări.

Reprezentanții APIA vor să afle care a fost motivul pentru care unii dintre ei au pierdut cota de lapte. Cele mai multe probleme sunt întâlnite la cei care au inițiat proiecte și planuri de afaceri pentru accesarea Programului Național de Dezvoltare.

Gorjenii care au pierdut cota de lapte sau au înstrăinat-o vor pierde dreptul de a primi subvenții pentru campaniile următoare.