APIA Gorj găsește soluții

autor: tv sud // 03 12 2015 // 1.490 Vizualizari

Angajații Agenției de Plăți și Intervenție Gorj au făcut eforturi uriașe pentru a rezolva problema fermierilor ce riscau să nu mai primească la timp subvenţiile. Totul a pornit de la o eroare a sistemului informatic, care s-a produs la nivel național.

În emisiunea ,,Ora adevărului”,de aseară, invitatul Constantin Negrea, directorul Agenției de Plăți și Intervenție Gorj, a vorbit despre situația fermierilor care riscau să rămână fără subvențiile agricole, din cauza erorilor din sistemul informatic. În mare parte problemele s-au rezolvat, însă plata unică în avans pentru agricultori va continua până la 31 decembrie.

Constantin Negrea, directorul APIA Gorj a mai precizat că întârzierea nu s-a produs doar din cauza sistemului informatic care a creat probleme pe tot parcursul anului, ci și faptului că cererile de primire s-au depus în luna mai, deși campania trebuia să înceapă în luna martie.

Începând cu săptămâna următoare,Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură va începe campania de sprijinire a fermierilor din sectorul animalier.