Angajări record, urmate de disponibilizări

autor: tv sud // 30 10 2013 // 1.002 Vizualizari

Societatea Minprest face angajări pe bandă rulantă. Acest lucru aduce un adevărat record de joburi la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, care vrea să transforme rapid  peste 400 de şomeri în salariaţi cu acte în regulă. Reprezentanţii instituţiei au însă şi o veste proastă şi anunţă noi disponibilizări în luna noiembrie.

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj au în această săptămână o ofertă care descreţeşte frunţile şomerilor. Pentru prima dată în acest an, cei care îşi caută cu disperare un job au de unde să aleagă.

Societatea prestatoare de servicii în minerit și energie a stabilit deja cine are prioritate la angajare.

Minprest angajează mineri, sudori, dulgheri, electricieni şi ingineri. Veştile bune sunt urmate de una rea. În luna noiembrie se anunţă noi concedieri colective, la două societăţi care au salariaţi şi în Gorj, dintre care una este o firmă de pază.

De la începutul anului, 12 societăţi au anunţat disponibizări, fiind concediate în total aproape 900 de persoane, dintre 330 numai de la Sind Jilţ. Şi Compania Naţională Poşta Română a trimis acasă în septembrie 59 de salariaţi.