Amenzi dupa inmormantare

autor: Marinel // 08 03 2021 // 88 Vizualizari

Înmormântarea de la Târgu Jiu cu sute de persoane, cu lăutari și cu dedicații în cimitir s-a lăsat cu amenzi. Polițiștii din cadrul IPJ Gorj au luat atitudine după apariția imaginilor în spațiul public și au făcut verificări pentru a-i identifica pe toți cei care au participat la înmormântare și nu au respectat măsurile impuse în pandemie. Au fost date până acum zeci de amenzi persoanelor care au participat la funeraliile faraonice cu lăutari.
Polițiștii s-au autosesizat după apariția în spațiul public a acestor imagini și au făcut verificări. Au fost aplicate și sancțiuni, zeci de persoane fiind amendate.
Înmormântarea a avut loc, joi, la Târgu Jiu, unde rata de infectare a crescut alarmant în ultimele zile, iar municipiul a intrat în scenariul roșu. Rudele unui tânăr de 35 de ani, mort din cauza noului coronavirus, s-au adunat în număr mare pentru a-l conduce pe tânăr pe ultimul drum și au ignorat complet restricțiile impuse în pandemie și în starea de alertă în care se află România. Au adus inclusiv boxe și lăutari care au cântat în cimitir și au dat dedicații.