Alerta de gripa

autor: tv sud // 31 01 2020 // Vizualizari

Alertă de gripă în județul Gorj! După ce zece oameni au decedat din cauza gripei la nivel național, specialiștii gorjeni au confirmat primele cazuri de gripă din județ! Trei copii au ajuns în această perioadă la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu cu gripă. Autoritățile au luat toate măsurile necesare limitării virusului.

Trei copii, cu vârste cuprinse între 1 an și jumătate si 16 ani , au ajuns la începutul acestei săptămâni la spital, unde în urma testării rapide au fost depistați cu gripă.
Managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Dumitru Vienescu, a declarat că în spital s-au luat toate măsurile de limitare a virusului gripal.

În continuare, autoritățile sunt în alertă, iar în școli triajul epidemiologic se face în fiecare zi, la intrarea în unitățile de învățământ.

Numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 10 în acest sezon, în condițiile în care până acum muriseră 9 persoane din Dâmbovița, Hunedoara, Argeș, Sibiu, Bistrița-Năsăud, Prahova și București. În sezonul trecut, au murit 199 de oameni răruți de virusul gripal.