Alegeri în Masonerie! Actorul George Ivașcu – ales Mare Maestru al Marii Loji Naționale

autor: Micky N. // 18 04 2021 // 289 Vizualizari

Actorul George Ivașcu a fost ales sâmbătă, 17 Februarie a.c., Mare Maestru al Marii Loji Naționale Române.

Conform fanatic.ro, “actorul a depus Jurământul Masonic în jurul orei 10.50, imediat după ce Conventul Național a votat și noua Constituție, menită să elimine absolut orice posibilitate de a permite apariția unui nou sistem dictatorial, după experiența nefastă avută sub conducerea lui Radu Ninel Bălănescu.”

Fostul conducător al masonilor din România, Radu Ninel Bălănescu, a fost destituit din funcție din motive de corupție și atitudine anti-masonică, și înlocuit temporar cu MM Pro Tempore Manole Iosiper.

George Ivașcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România, a fost ales prin vot de către reprezentanții Lojilor din țară.

Acesta a transmis : „Ne-am trezit, ca un pugilist, din lovituri și ne-am ridicat ca să ne salvăm pe noi înșine, să ne salvăm demnitatea și să salvăm Ordinul. În ciuda vremurilor, în ciuda blocajelor, în ciuda tuturor atacurilor, suntem la momentul reușitei!”.

Potrivit sursei citate, fanatik.ro, George Ivașcu a trimis o scrisoare Fraților Francmasoni regulari în care precizează: „În această perioadă, m-am tot gândit la menirea mea ca om și mason și cred că cel mai bine ne reprezintă un poem de-al lui Mario de Andrade. Cred că-l știți, dar mi-a apărut dintr-odată ca și cum l-aș fi scris eu și am sentimentul că, de fapt, este scris pentru fiecare dintre noi. Se numește „Timpul prețios al persoanelor mature”. (…) Mă simt ca un copil care a câștigat un pachet de dulciuri: pe primele le mănâncă cu plăcere, dar când și-a dat seama că au rămas mai puține, a început să le guște imens. Iubiții mei Frați, nu mai am timp să sprijin persoane absurde care, în ciuda vârstei lor cronologice, nu au crescut. Timpul meu este prea scurt și vreau esența, pentru că sufletul meu se grăbește!”.

„Vreau să trăiesc lângă oameni umani, foarte umani, care știu să râdă de greșelile lor și care nu sunt umflați de triumfurile lor, care își asumă responsabilitatea pentru ei înșiși și, în acest fel, demnitatea umană este apărată și ne îndreptăm spre adevăr și onestitate. (…) Motto-ul meu este: „Avem două vieți, iar a doua începe când îți dai seama că ai doar una”, se mai arată în scrisoarea trimisă de George Ivașcu Francmasonilor români.

La Conventul de ieri au fost prezenți foarte mulți Maeștri Masoni,  delegații cu drept de vot fiind de 414 plus 20 de membri ai Marelui Consiliu care reprezintă cei 4354 de Maeștri Masoni din 237 de Loji. Numărul Maeștrilor invitați fără drept de vot a fost de 1676, informează sursa citată.

Inițial, fostul conducător, medicul Bălănescu, a fost suspendat de o Comisie Specială . Acest „război” s-a încheiat prin decizia „arderii între coloane”, mai exact a excluderii pe viață a medicului Bălănescu din Marea Lojă Națională din România spune fanatik.ro. Din momentul „arderii” lui Bălănescu a fost înghețat proiectul Casa Templului, un edificiu de importanță națională, până când Instanțele vor stabili, cu exactitate, felul în care au fost folosiți banii cotizați pentru această construcție impresionantă. Reforma continua, și, din momentul excluderii fostului Mare Maestru, niciunul dintre Marii Demnitari al MLNR nu a mai fost remunerat din banii Masonilor.

Articolul complet poate fi citit aici: https://www.google.ro/amp/s/www.fanatik.ro/exclusiv-alegeri-in-masonerie-actorul-george-ivascu-este-noul-mare-maestru-al-marii-loji-nationale-din-romania-19494325/amp

E08041C9-4A33-4C4C-BFF5-6A7E638FB34E