Alegere controversată

autor: tv sud // 31 03 2015 // Vizualizari

Doctorul Viorică Tabacu, judecat într-un dosar de malpraxis după moartea unui bebeluş, a fost desemnat ca membru al comisiei de examinare a viitorului șef de la Secţia Ginecologie. Medicul a fost ales de spital pentru a testa candidații, chiar dacă în momentul de față are calitatea de pârât într-un proces de malpraxis. S-a ajuns în această situație pentru că unitatea medicală nu a știut de litigiu, Spitalul Județean nefiind parte în proces. În plus, conducerea spitalului susține că medicul a fost singura variantă la care se putea recurge.

Conducerea unității spitalicești susține că procesul în care Viorică Tabacu este acuzat de malpraxis nu are nicio relevanță când vine vorba de numirea acestuia ca membru în comisia de examinare. Pe lângă procesul respectiv, care se află pe rolul Judecătoriei Târgu-Jiu, Tabacu mai face obiectul unui dosar de cercetare la poliţie din acelaşi motiv.

Și cum nu s-a știut de acest proces, iar medicul nu a fost sancționat, tocmai spitalul l-a propus pe doctor pentru a face parte din comisia de concurs.

Alina și Cătălin Mogoș, cei care acuză că bebelușul lor a murit, după ce doctorul Tabacu nu a intervenit la timp pentru naștere, sunt revoltați că medicul va testa aptitudinile altor cadre.

Tragedia familiei Mogoș a început în luna septembrie a anului 2013, moment în care fetița lor a decedat în urma sufocării intrauterine, pentru că medicii nu au intervenit la timp. De atunci, Alina şi Cătălin Mogoş fac demersuri pentru a dovedi că vinovat de moartea bebeluşului este doctorul Viorică Tabacu, fostul şef al Secţiei de Obstetrică a Spitalului Judeţean Târgu-Jiu.