Agricultură ecologică pe bani europeni

0
0

S-a dat startul la depunerea cererilor de solicitare a ajutorului specific îmbunătățirii calității produselor agricole în sectorul agriculturii ecologice pentru anul 2013. Așa se face că fermierii gorjeni care au exploatațiile din producția vegetală și animalieră înscrise la agricultura ecologică pot primi bani acordați de Fondul European de Garantare Agricolă.

De la 1 septembrie, Agenția de Plăți și Intervenție Gorj primește cererile de solicitare a ajutorului speficific pentru îmbunătățirea calității produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică pentru anul 2013. Sprijinul este acordat de Fondul European de Garantare Agricolă. Ajutorul se acordă pentru exploataţiile din producţia vegetală şi animalieră care sunt înregistrate în perioada de conversie, mai exact de trecere de la agricultura convenţională la agricultura ecologică. De acest sprijin pot beneficia persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, dar și întreprinderile individuale sau familiale care îndeplinesc cumulativ anumite condiții.

Dacă până anul acesta foarte puțini fermieri și-au arătat interesul pentru un astfel de sprijin financiar, anul acesta, situația arată altfel.

Termenul până la care fermierii interesați de practicarea agriculturii ecologice își pot înregistra anual activitatea este de 31 august, nu 1 iunie cum era reglementat anterior. Sumele acordate nu sunt fixe, anunță reprezentanții APIA Gorj, care spun că sumele sunt acordate în funcție de suprafață și efectivele de animale eligibile.