Află aici cum va fi vremea în luna martie

0
0

Prognoză meteo martie. Meteorologii au anunțat previziuni destul de sumbre pentru următoarea perioadă. Este posibil ca iarna, care nu s-a manifestat la momentul potrivit, să își facă de cap tocmai în prima lună de primăvară.

Specialiștii de la ANM au prezentat prognoza meteo pentru luna martie. Valorile termice vor fluctua și vom avea parte de temperaturi destul de neobișnuite.

„Aceste estimări săptămânale ne dau aprecieri ale anomaliilor termice sau de precipitaţii faţă de mediile climatologice. Mai ales în sezoanele de tranziţie putem să avem episoade scurte severe, indiferent de sezon, pot fi prelungiri ale sezonului de iarnă în primăvară sau de vară în luni de toamnă. Aşa cum se tot întâmplă”, a spus Elena Mateescu, irectorul general al ANM.

„Până pe 16 martie e posibil ca în sud şi sud-est să vorbim de un fenomen de secetă puternică şi extremă. Dacă luăm în considerare scenarii previzibile pentru 2021 – 2050, simulările indică posibilitatea menţinerii acestei tendinţe de creştere a temperaturii medii. Iată, avem luni de iarnă cu decembrie foarte călduros, cu abatare termică pozitivă de 3,1 grade, avem ianuarie, cu 1,4 grade şi februarie deja cu abatere termică pozitivă de 3 grade Celsius”, a explicat directorul ANM.

În luna martie se prognozează o vremea destul de nefavorabilă. Zonele în care va fi mai rece, mai puțin însorit și vor exista precipitații frecvente: Lugoj, Tulcea, Eforie Sud, Navodari, Alexandria, Arad, Ovidiu, Sulina, Drobeta-Turnu Severin, Campina, Mangalia, Sfântu Gheorghe (Delta Dunării), Costinesti, Tecuci, Giurgiu, Constanta si Craiova.