Achiziție de Anul Nou

0
0

Daniel Tudosă este noul jucător al echipei de baschet Energia. Viitorul conducător de joc al gorjenilor se reapucă de baschet după ce în vară a emigrat în Statele Unite ale Americii. Tudosă va fi al patrulea baschetbalist legitimat pe poziția unu la gruparea gorjeană și, probabil, o soluție în plus pe banca de rezerve.

Fundașul Daniel Tudosă a semnat în această dimineață cu Energia Rovinari un contract valabil până la finalul acestui sezon, cu opțiune de prelungire încă un an competițional. Conducătorul de joc de 26 de ani a mai activat în România la CSM București, BC Mureș și BC Timișoara, iar, din vară, era așteptat la CSM Oradea, însă a renunțat la activitatea baschetbalistică și a emigrat în Satele Unite ale Americii.

După șase luni de pauză, Tudosă revine în Liga Națională, la Energia, club care mai are legitimați alți trei jucători de poziția unu, Watson, Gliga și Aktaș.

Florin Nini l-ar fi vrut pe Andrei Mandache, de la Gaz Metan, însă gruparea ardeleană și-a rezolvat problemele financiare și și-a plătit jucătorii importanți la zi, astfel că Energia se mulțumește cu încă o rezervă. Daniel Tudosă are cifre modeste în cele 145 de prezențe în Liga Națională. A jucat puține minute și are medii de 2,5 puncte, 1,1 recuperări, 0,8 pase decisive și 2,1 la eficiență.

Trupa lui Nini se reunește pe 3 ianuarie, la Târgu Jiu, iar pe 4 ianuarie e programat primul antrenament din 2014.