A scăzut munca la negru

autor: tv sud // 31 07 2014 // Vizualizari

Numărul persoanelor care muncesc la negru în scădere. Luna aceasta Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a aplicat doar 5 sancțiuni pentru cei care muncesc fără forme legale. Reprezentanţii instituţiei spun că asta se datorează creșterii amenzilor.

În urma verificărilor făcute luna aceasta, inspectorii ITM Gorj au depistat doar 5 persoane care nu aveau forme legale. Chiar și așa numărul neregulilor în domeniul muncii rămâne ridicat. Oamenii legii au aplicat sancţiuni contravenţionale de peste 1 miliard şi jumătate de lei vechi.

Inspector şef ITM Gorj, George Romanescu : „Angajatorul a fost sancţionat cu amendă de 500 de milioane de lei vechi, pentru persoanele depistate la muncă fără forme legale. În total, pot să vă spun că pe relaţii de muncă avem amenzi de 97500 de lei, care au fost aplicate la 23 de angajatori, iar pe linia securităţii în muncă avem 16 amenzi în valoare de 54 de mii de lei”

Chiar dacă în această perioadă mai mulţi inspectori de la ITM Gorj se află în concediu, controale nu lipsesc. Reprezentanţii instituţiei anunţă că, în perioada următoare, vor intensifica seria verificărilor.