A REFUZAT ȘPAGA

autor: Costin Soare // 18 06 2021 // 382 Vizualizari

Polițiști din Olt au respins o dare de mită, în timp ce un polițist din Brașov a fost trimis în judecată pentru luare de mită

 

  1. La data de 17.06.2021, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a dispus măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de un inculpat, persoană fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

În cauză, la data de 23.05.2021, un agent de poliție din cadrul Poliției Municipiul Slatina a semnalat la linia Call Center Anticorupție a D.G.A. – 0800.806.806, faptul că un cetățean, pe care l-a oprit în trafic în timp ce conducea un autoturism fără poliță RCA valabilă, i-a oferit 300 lei mită pentru a nu lua măsurile legale.

Polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Olt s-au deplasat la fața locului unde au constatat infracțiunea flagrantă. Astfel, au fost efectuate activități de cercetare penală și s-au consemnat denunțurile tuturor celor 3 lucrători din echipajul de poliție, fiind sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt unde s-a înregistrat dosar penal.

În administrarea probatoriului au fost utilizate și imaginile surprinse cu camera video ”body cam”, aflată în utilizarea echipajului de poliție.