A murit după ce a mâncat „drogul turiştilor”

0
0

Sfârșit tragic pentru un hunedorean în vârstă de 26 de ani. După ce a consumat câteva seminte de la o plantă care se afla pe marginea unui drum, tânărul a fost găsit în stare de inconștiență, iar după trei zile de agonie a murit. Planta respectivă este cunoscută sub denumirea de “drogul turiştilor”.

După ce a consumat 30 de semințe de la o planta otrăvitoare,aflată pe marginea drumului, tânărul a ajuns în stare de semi-conştienţă. Avea halucinaţii, tensiunea foarte mică, era incoerent şi agitat, iar un trecător a chemat Ambulanţa. Bărbatul a fost dus la spitalul din Hunedoara, şi, având în vedere stare în care se afla, medicii au decis să-l trimită la Spitalul de Psihiatrie din Zam. I s-a făcut o injecţie de calmare, însă nu a mai putut fi salvat. Planta este foarte periculoasă şi din seminţele acesteia se fabrică şi scopolamina, denumită şi “drogul turiştilor”.

Specialiști spun că cei care vor să experimenteze astfel de “senzaţii tari” trebuie să ştie însă că orice drog dă dependenţă la un moment dat.

Vestea proastă este că această plantă poate fi găsită oriunde şi bărbatul din Hunedoara nu este singura victimă a acesteia.