A dat funcția de subprefect pe cea de consilier județean. Bordușanu: “Am făcut un sacrificiu pentru echipă”

- Advertisement -

În ședința de Guvern de joi seara, au fost date hotărâri de eliberare din funcție a prefectului de Gorj, Iulian Popescu, dar și a subprefectului, Anca Bordușanu. Cei doi reprezentanți ai Instituției Prefectului au demisionat ca să poată candida, la alegerile locale. Pentru presă, Anca Bordușanu a declarat că a luat această hotărâre pentru a se putea implica în campania electorală și a recunoscut că se va afla pe lista de consilieri județeni.

 

Întrucât Instituția Prefectului este cea care coordonează procesul electoral, prefecții și subprefecții nu au voie să fie candidați, motiv pentru care Iulian Popescu și Anca Bordușanu și-au dat demisiile. Cea din urmă se declară mulțumită de activitatea din timpul mandatului de subprefect și are toată încrederea că Virgil Drăgușin va aduce stabilitatea în Prefectură.

De altfel, Bordușanu susține că a renunțat la fotoliul de subprefect pentru a se putea implica în campania electorală.

În același timp, fosta subprefectă se va regăsi pe lista consilierilor județeni din partea Partidului Social Democrat.

Cazul demisiilor din județul Gorj nu este unul singular. Potrivit reprezentanților Executivului, zeci de prefecți și subprefecți din țară au renunțat la funcții, ca să candideze pentru altele.

Articole recente