2016, anul Brâncuși în Gorj

- Advertisement -

Astăzi a avut loc deschiderea oficială a anului lui Brâncuși în Gorj. Oameni de cultură, scriitori, actori, dar și reprezentanți ai autorităților locale din municipiul Târgu-Jiu au luat parte la eveniment. Cu această ocazie s-au oferit diplome și trofeee celor care au promovat imaginea culturii gorjene la nivel local și național.

Centrul Național pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj a găzduit astăzi un eveniment de mare importanță pentru promovarea culturii din județul Gorj. Ziua 15 ianuarie a marcat deschiderea oficială în Gorj a anului marelui sculptor Constantin Brâncuși. Cu această ocazie a fost celebrată și Ziua Culturii Naționale, o sărbătoare care de șase ani încearcă să-l omagieze pe poetul național Mihai Eminescu.

La eveniment au fost prezente și autoritățile locale din municipiul Târgu-Jiu.

În cadrul acestui eveniment au fost împărțite diplome și trofee pasionaților de cultură, care prin munca depusă de a lungul anilor au încercat să păstreze și să promoveze imaginea culturală a județului. Au fost premiați Ion Mocioi,doctor în eseistică, scriitorii Zenovia Cârlugea, Nicolae Dragoș și Ion Popescu Brădiceanu.

Articole recente