150 milioane, pentru poluarea Jiului

0
0

Poluarea de proporţii de pe Jiu, din week-end, când praful de cărbune a fost deversat în râu, nu a rămas nesancţionată. Comisarii Gărzii de Mediu au amendat operatorul economic din Valea Jiului, vinovat de producerea incidentului, cu 150 de milioane de lei vechi.

Râul Jiu devenise negru, la finele săptămânii trecute. De vină a fost un operator economic din Coroieşti, judeţul Hunedoara, care a deversat apa rezultată în urma procesului tehnlogic, într-un pârâu ce se scurge în Jiu. Reprezentanţii Apelor Române din Gorj şi Hunedoara, împreună că comisarul general adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu, au prelevat probe de apă şi au luat măsurile ce se impun.

Specialiştii Apelor Române nu le-au mai cerut colegilor de la Garda de Mediu să facă ceva pentru a curăţa albia Jiului şi aşteaptă ca depunerea de cărbune să se cureţe în câteva zile. Între timp, ancheta a arătat că poluarea s-a produs accidental.

Din păcate, poluări similare cu pulberi de cărbune se produc destul de des pe râul Jiu, din cauza vecinilor hunedoreni. Acestora li se adaugă şi tonele de gunoaie, care ajung în lacul de acumulare din zona Vădeni, aduse de ape.